Misyonumuz ve Vizyonumuz
Misyonumuz
Üniversitemizin eğitim, araştırma ve toplumsal katkı hedeflerine hizmet eden dijital uygulama ve sistemleri kullanıcı dostu, yaratıcı ve etkili çözümlerle geliştirmek. Bireylerin potansiyelini açığa çıkaran, veri analitiğine uygun, erişilebilir ve etik ilkelere bağlı yazılım çözümleri sunarak akademik özgürlük, hakkaniyet ve şeffaflık ilkelerini desteklemek.
Vizyonumuz
Eğitimde ve araştırmada dönüşüm sağlayan, yapay zekâ destekli, veri odaklı ve insan merkezli yazılım sistemleri ile üniversitemizi dijital inovasyonun ulusal ve uluslararası liderlerinden biri yapmak.
MÜDÜRLÜĞÜMÜZÜN TEMEL DEĞERLERİ
- Akademik Özgürlük:Yazılım sistemlerimiz, üniversite bileşenlerinin düşünce üretimi ve paylaşımında herhangi bir sınırla karşılaşmadan içerik oluşturabilmelerini, veri kaynaklarına şeffaf erişim sağlayabilmelerini ve araştırma özgürlüklerini destekleyecek şekilde tasarlanmaktadır. Bilgiye serbest erişimi ve dijital araçlar üzerinde kullanıcıların kontrol gücünü artırmayı hedefleyen uygulamalar, akademik özgürlüğün dijital ortama taşınmasını mümkün kılmaktadır.
- Hakkaniyet: Tüm kullanıcı gruplarının — akademik personel, idari kadro ve öğrencilerin — eşit koşullarda dijital hizmetlere ulaşabilmesi, sistemlerin temel ilkelerinden biridir. Erişim düzeyleri, kullanıcı ihtiyaçları ve teknolojik imkânlar göz önünde bulundurularak geliştirilen çözümler; fırsat eşitliğini gözeten, engelleri ortadan kaldıran ve kapsayıcılığı esas alan bir dijital altyapı sunmayı amaçlamaktadır.
- Güvenilirlik: Tüm yazılım ve sistem çözümlerimiz yüksek erişilebilirlik, veri bütünlüğü ve siber güvenlik ilkeleri çerçevesinde yapılandırılmaktadır. Kullanıcı verilerinin gizliliği ve sistem sürekliliği sağlanarak, dijital hizmetlerde güven duygusunun sürdürülebilir olması temel hedeflerden biridir. Bu bağlamda, yedekleme sistemleri, çok katmanlı güvenlik önlemleri ve düzenli sistem denetimleri uygulamaya alınmaktadır.
- Hesap Verebilirlik ve Şeffaflık: Tüm yazılım geliştirme, sistem güncelleme ve bakım süreçleri açık, belgelenmiş ve izlenebilir şekilde yürütülmektedir. Altyapı değişiklikleri, versiyon kontrolleri ve kullanıcı destek kayıtları merkezi olarak arşivlenmekte ve gerekli durumlarda ilgili birimlerle şeffaf biçimde paylaşılmaktadır. Böylece, dijital dönüşüm süreçlerinde güven ve iş birliği ortamı güçlendirilmektedir.
- Yaratıcılık ve Yenilikçilik: Yazılım ve Otomasyon Müdürlüğü, üniversite genelinde dijitalleşme süreçlerini destekleyecek yapay zekâ, makine öğrenimi, otomasyon ve veri analitiği tabanlı uygulamalar geliştirmekte; araştırma ve geliştirme kültürünü dijital çözümlere yansıtmaktadır. Fikirden ürüne dönüşen projeler, sadece bugünün değil geleceğin ihtiyaçlarını da öngören, yenilikçi çözümlerle bütünleşmektedir.
- Sağlık, İyi Oluş ve Dayanışma: Geliştirilen dijital sistemlerin kullanıcı dostu, sade ve stres azaltıcı yapıda olması önceliklerimiz arasındadır. Arayüz tasarımları, kullanıcı geri bildirimleri dikkate alınarak güncellenmekte; tüm kullanıcıların sistemlere erişimi kolaylaştırılmaktadır. Ayrıca, ekip içi dayanışma, açık iletişim, empati temelli çalışma kültürü teşvik edilerek kurumsal refah artırılmakta, hizmet sunumunun kalitesi güçlendirilmektedir.
HABERTÜM HABERLER

MEZUN BİLGİ SİSTEMİ
İzmir Ekonomi Üniversitesi, iş dünyasının kalifiye çalışan arayışına Mezun Bilgi Sistemi’yle çare olacak. Güncel eğitim ve iş bilgilerini sisteme giren ...